Bespaar niet op goed advies

Kabinet verlengt schenkingsvrijstelling niet

Het kabinet is niet van plan de verruimde schenkingsvrijstelling te verlengen. Dat liet minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag weten.

Tot 1 januari 2015 mag € 100.000 belastingvrij worden geschonken, zolang het geld bestemd is voor de aankoop of verbouwing van een woning. Ook mag de schenking worden gebruikt voor de aflossing van een hypotheek of de afbetaling van een restschuld.

Volgens Dijsselbloem is de verruimde schenkingsvrijstelling “echt bedoeld als kickstart voor de woningmarkt, maar blijft het een eenmalige maatregel”.

Eerder deze week pleitte onder meer de Nederlandse Verenging van Makelaars (NVM) voor verlenging van de maatregel. Sinds de invoering ervan in oktober 2013 maakten zo’n 50.000 mensen gebruik van de verruimde schenkingsvrijstelling.

Volgens de makelaarsorganisatie heeft de maatregel een positief effect op de woningmarkt. Deze heeft nog steeds steun nodig, ondanks het toegenomen aantal verkooptransacties en de toegenomen huizenprijzen in de afgelopen maanden, zo stelde de NVM.

« Terug naar het nieuws overzicht

Eenvoudig contact opnemen

Bel naar 0523 - 272 077

Stuur een mail

Zoek uw adviseur

Kom langs op ons kantoor

Ik wil graag teruggebeld worden

Dommerholttenbrinke