Bespaar niet op goed advies

Minister Blok geeft overgangstermijn voor hypotheekomzetting

Woningbezitters die hun bestaande (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek willen omzetten in een (bank)spaar- of beleggingshypotheek, kunnen dat nog tot 1 april 2013 doen.
Dat heeft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst (vrijdag 7 december) de Eerste Kamer laten weten in antwoord op vragen die zijn gesteld bij de behandeling van het Wetsvoorstel Herziening fiscale behandeling eigen woning.
Op deze manier wordt de overgangstermijn voor deze groep gelijk getrokken met die voor mensen die een niet aan de hypotheek gekoppelde kapitaalverzekering willen omzetten in een vrijgesteld (bank)spaar- of beleggingsproduct. Zonder deze overgangstermijn zouden na 31 december 2012 afgesloten aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten worden belast.
Een aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten moeten worden aangewend voor de aflossing van een (op 31 december 2012) bestaande eigen woningschuld en zijn vrijgesteld van belastingheffing (in box 3), mits aan voorwaarden belastingvrij sparen voldaan.

Bron: Rijksoverheid

« Terug naar het nieuws overzicht

Eenvoudig contact opnemen

Bel naar 0523 - 272 077

Stuur een mail

Zoek uw adviseur

Kom langs op ons kantoor

Ik wil graag teruggebeld worden

Dommerholttenbrinke