Bespaar niet op goed advies

Nieuw € 5,- bankbiljet vanaf 2 mei in omloop

Donderdag 2 mei 2013 wordt het nieuwe bankbiljet EUR 5,- in alle landen van het eurogebied ingevoerd. Om het publiek kennis te laten maken met dit eerste biljet in de nieuwe Europa-serie, zal de Nederlandsche Bank (DNB) op bijzondere wijze aandacht hieraan geven.

Veiliger en duurzamer

Samen met de Europese Centrale Bank (ECB) en centrale banken uit de eurolanden is DNB verantwoordelijk voor de ontwikkeling van veilige eurobankbiljetten. In de nieuwe serie eurobankbiljetten is gebruik gemaakt van geavanceerde bankbiljettechnologie. De nieuwe echtheidskenmerken bieden betere bescherming tegen valsemunterij en maken de bankbiljetten nóg veiliger.

De nieuwe bankbiljetten zullen daarnaast ook duurzamer zijn dan die van de eerste serie. Ze zullen minder snel hoeven te worden vervangen, hetgeen een kostenbesparing is voor Nederland. Dat is belangrijk, vooral voor het biljet van EUR 5,-, aangezien dit zeer aan slijtage blootstaat.

De biljetten uit de eerste serie blijven nog in omloop, naast de bankbiljetten uit de nieuwe serie. Geleidelijk zullen de oude biljetten uit omloop worden genomen. Het publiek zal het nieuwe EUR 5,- biljet vooral in handen krijgen als wisselgeld bij winkels en via banken.

« Terug naar het nieuws overzicht

Eenvoudig contact opnemen

Bel naar 0523 - 272 077

Stuur een mail

Zoek uw adviseur

Kom langs op ons kantoor

Ik wil graag teruggebeld worden

Dommerholttenbrinke