Bespaar niet op goed advies

Sinds Lenteakkoord flinke daling huizenprijzen

Sinds afgelopen voorjaar zijn de vraagprijzen flink gedaald. Sinds het uitbreken van de crisis en oktober 2012 zijn de vraagprijzen met gemiddeld zo'n 15 procent gedaald, schrijft De Volkskrant. De Volkskrant heeft een onderzoek gedaan naar de vraagprijsontwikkeling van alle huizen die de afgelopen vijf jaar te koop stonden.

Oude vraagprijs
De gemiddelde verkoopprijs is sinds het uitbreken van de crisis met bijna 20 procent gedaald. Toch bleven verkopers vasthouden aan hun oude vraagprijs. Die ging aanvankelijk met nog geen 2 procent per jaar omlaag, tot iets meer dan 4 procent in 2011. Sinds juni 2012 is daarin duidelijk verandering gekomen. Onder druk van de nieuwe realiteit ging er tot oktober maandelijks een hap van bijna 1 procent van de vraagprijzen af.
Aanbod
Het aantal te koop staande woningen is in minder dan vijf jaar verdubbeld tot zo'n 240 duizend. 'Dan kun je als verkoper twee dingen doen: de woning van de markt halen of de vraagprijs verlagen', zegt de Amsterdamse hoogleraar woningmarkt Johan Conijn
Bron: De Volkskrant

« Terug naar het nieuws overzicht

Eenvoudig contact opnemen

Bel naar 0523 - 272 077

Stuur een mail

Zoek uw adviseur

Kom langs op ons kantoor

Ik wil graag teruggebeld worden

Dommerholttenbrinke