Bespaar niet op goed advies

Verhoging assurantiebelasting naar 21% vanaf 1 januari 2013

In het regeerakkoord staat dat de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% verhoogd wordt. Deze maatregel gaat in op 1 januari 2013. Dit betekent dat u vanaf 1 januari 2013 voor nieuwe en bestaande schadeverzekeringen de verhoogde assurantiebelasting betaalt.

Wat is assurantiebelasting? 

De Rijksoverheid heft op een aantal verzekeringen assurantiebelasting. De assurantiebelasting betaalt u aan uw verzekeraar. Wij betalen deze vervolgens weer aan de overheid. Het percentage assurantiebelasting bepaalt de overheid.


Voor welke verzekeringen geldt de verhoging?

De verhoging geldt voor de meeste particuliere en zakelijke schadeverzekeringen, zoals de brandverzekering voor uw bedrijf, auto-, woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Over levensverzekeringen, waaronder pensioenverzekeringen, wordt geen assurantiebelasting geheven. Dit was al zo en daar verandert niets aan.

Iedereen betaalt de verhoogde assurantiebelasting

In de media zijn suggesties gedaan om langer te profiteren van het lage tarief. Deze manieren om belastingbetaling te ontwijken worden door staatssecretaris Weekers van Financiën niet geaccepteerd. Alle verzekerden moeten namelijk vanaf 1 januari 2013 de verhoogde assurantiebelasting betalen. Als blijkt dat verzekerden de belasting proberen te ontwijken, dan zal de Rijksoverheid gebruik maken van een zogenaamd Klein Koninklijk Besluit. Via dit besluit kan een naheffing worden opgelegd. Deze naheffing treft dan mogelijk alle of een belangrijk gedeelte van de verzekerden.

« Terug naar het nieuws overzicht

Eenvoudig contact opnemen

Bel naar 0523 - 272 077

Stuur een mail

Zoek uw adviseur

Kom langs op ons kantoor

Ik wil graag teruggebeld worden

Dommerholttenbrinke