Bespaar niet op goed advies

Wetswijziging voor huizenbezitters, -kopers en huurders

Wat betekent dat voor u?

Het nieuwe kabinet heeft het regeerakkoord gepresenteerd.
Hierin staan nieuwe regels voor de woningmarkt. Dit kan grote gevolgen hebben voor iedereen die een huis wil kopen of al een eigen huis heeft. Hieronder leest u in het kort wat er gaat veranderen. Wilt u meer informatie in een persoonlijk gesprek neem dan contact met ons op voor een afspraak.

U wilt een huis kopen:
Als u na 1 januari 2013 een woning koopt en een hypotheek sluit wordt u beperkt in de keuze van uw hypotheek.
Alleen als u een (aanvullende) hypotheek ten minste 'annuïtair' aflost komt u nog in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Bovendien moet die hypotheek in maximaal dertig jaar helemaal zijn afgelost. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat de hypotheekrenteaftrek vanaf 2014 wordt verminderd voor de hoogste belastingschijf.

U heeft al een eigen huis:
Als huizenbezitter kan het zijn dat u vanaf 2014 te maken krijgt met een vermindering van de hypotheekrenteaftrek. Als u met uw inkomen in het hoogste belastingtarief van 52% valt, kreeg u voorheen ook 52% van de hypotheekrente terug via de belastingdienst. Dat percentage wordt vanaf 2014 elk jaar met een half procent verlaagd tot 38%.

Veel onzekerheid voor iedereen. Laat u niet verrassen. Neem contact met ons op of stuur een mail met uw gegevens naar: info@dommerholt-tenbrinke.nl
Wij zullen dan contact met u opnemen.

Laat u goed adviseren.

 

« Terug naar het nieuws overzicht

Eenvoudig contact opnemen

Bel naar 0523 - 272 077

Stuur een mail

Zoek uw adviseur

Kom langs op ons kantoor

Ik wil graag teruggebeld worden

Dommerholttenbrinke